Приготувати таку капусту зовсім не складно, рецепт дуже простий. Для гостроти і більшого аромату можна додати до капусти корінь селери, для більшого хрускоту пару листів смородини або вишні. В цей вид капусти можна додавати будь-які спеції, які підходять для страв з овочів, це може бути паприка, петрушка, кориця, сушений кріп, гвоздика. Капусту, мариновану з буряком, можна подавати з рисом, картопляним пюре, відвареними макаронними виробами і тушкованими овочами, а зі смаженою картоплею - просто смакота. Капуста, маринована з буряком, подається в охолодженому вигляді. Особливо це блюдо буде незамінне в зимову пору, коли у людей починається глобальна нестача вітамінів.
Підготувати овочі. Спочатку узяти капусту. Нарізати квадратиками невеликими. Висипати в миску.
Очистити дві моркви і буряк. Натерти овочі на великій терці. Висипати до капусти. Перемішати.
Далі приготувати маринад. Для цього змішати у воді сіль, цукор, олію, перець і лавровий лист. Закип'ятити. В цей час підготувати часник і роздавити пресом.
Перекласти капусту в каструлю. Воду зняти з вогню. Додати часник і оцет. Залити отриманим, гарячим маринадом капусту.
Накрити капусту тарілкою. Залишити на день при кімнатній температурі.