Капуста, маринована з буряком
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Капуста, маринована з буряком

Приготувати таку капусту зовсім не складно, рецепт дуже простий. Для гостроти і більшого аромату можна додати до капусти корінь селери, для більшого хрускоту пару листів смородини або вишні. В цей вид капусти можна додавати будь-які спеції, які підходять для страв з овочів, це може бути паприка, петрушка, кориця, сушений кріп, гвоздика. Капусту, мариновану з буряком, можна подавати з рисом, картопляним пюре, відвареними макаронними виробами і тушкованими овочами, а зі смаженою картоплею - просто смакота. Капуста, маринована з буряком, подається в охолодженому вигляді. Особливо це блюдо буде незамінне в зимову пору, коли у людей починається глобальна нестача вітамінів.

Інгредієнти

  • Капуста - 2 кг.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Буряк - 1 шт.
  • Олія - 150 мл.
  • Вода (для маринаду) - 1 л.
  • Цукор - 150 г.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Духмяний перець горошком - 2 шт.
  • Оцет 9% - 150 г.
  • Сіль - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати овочі. Спочатку узяти капусту. Нарізати квадратиками невеликими. Висипати в миску.

  • 02

    Очистити дві моркви і буряк. Натерти овочі на великій терці. Висипати до капусти. Перемішати.

  • 03

    Далі приготувати маринад. Для цього змішати у воді сіль, цукор, олію, перець і лавровий лист. Закип'ятити. В цей час підготувати часник і роздавити пресом.

  • 04

    Перекласти капусту в каструлю. Воду зняти з вогню. Додати часник і оцет. Залити отриманим, гарячим маринадом капусту.

  • 05

    Накрити капусту тарілкою. Залишити на день при кімнатній температурі.