Карі з білокачанної капусти
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Карі з білокачанної капусти

Якщо вам набридли важкі жирні м'ясні страви, тоді пропонуємо розвантажити свій раціон і приготувати легку овочеву страву. Це прекрасна страва з кулінарії східної кухні, а точніше це індійська страва. Але інгредієнти в даній страві зовсім звичні для нашого столу. Дана страва відрізняється тільки великою кількістю приправ східної кухні, що надає їй індійський присмак. Дану страву можна вживати в якості основної страви, нічим не доповнюючи її, а можна як гарнір. Якщо ви будете подавати страву як гарнір, то дуже смачно буде подати до карі з білокачанної капусти відварену курку. Ще дуже вдале поєднання буде, якщо подати до такого гарніру тушковану баранину. І не забудьте рясно посипати страву зеленню.

Інгредієнти

  • Олiя - 0,5 ст.
  • Капуста - 300 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Цибуля - 200 г.
  • Порошок карi - 0,5 ст. л.
  • Кмин - 0,25 ч. л.
  • Червоний мелений перець - 0,25 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Томатна паста - 50 г.
  • Вода - 100 мл.
  • Сiль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На розігрітій олії обсмажити цибулю, нарізану кільцями.

  • 02

    Додати порошок-карі і тушкувати 5 хвилин на маленькому вогні.

  • 03

    Потім додати інші приправи і нарiзану смужками капусту. Тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи.

  • 04

    Очищену картоплю нарізати кубиками, додати воду і томат-пасту. Варити на слабкому вогні до готовності. Додати капустяну масу. Посолити.

  • 05

    Перед подачею прибрати лавровий лист і гвоздику.