Картопляний суп (протертий)
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Картопляний суп (протертий)

Супи-пюре порівняно недавно з'явилися в нашому раціоні, але тим не менш вже встигли отримати досить широке поширення. Головна перевага протертих супів (так по-іншому називають супи-пюре) - відмінна засвоюваність завдяки ніжній консистенції страв. Крім того, вони дуже корисні. Запропонований картопляний суп (протертий) - дуже ніжний і смачний супчик, який сподобається всім, хто його спробує. Головний інгредієнт супу - попередньо відварена картопля протирається через сито і розбавляється рідиною, в якій вона варилася, і молоком. Замість яєчного жовтка за бажанням можна заправити суп морквяним соком.

Інгредієнти

  • Молоко - 100 мл.
  • Картопля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Вода - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Промити картоплю, очистити від шкірки, покласти в каструлю, поставити каструлю на вогонь, відварити картоплю до м'якості.

  • 02

    Процідити картоплю, вилити рідину в ємність.

  • 03

    Відварену картоплю протерти через сито. У миску із протертою картоплею, влити рідину в якій варилася картопля, а також додати молоко. Посолити. Поставити суміш на вогонь. Довести до кипіння.

  • 04

    Яєчний жовток розтерти із вершковим маслом, при подачі додати його в суп.