Супи-пюре порівняно недавно з'явилися в нашому раціоні, але тим не менш вже встигли отримати досить широке поширення. Головна перевага протертих супів (так по-іншому називають супи-пюре) - відмінна засвоюваність завдяки ніжній консистенції страв. Крім того, вони дуже корисні. Запропонований картопляний суп (протертий) - дуже ніжний і смачний супчик, який сподобається всім, хто його спробує. Головний інгредієнт супу - попередньо відварена картопля протирається через сито і розбавляється рідиною, в якій вона варилася, і молоком. Замість яєчного жовтка за бажанням можна заправити суп морквяним соком.
Промити картоплю, очистити від шкірки, покласти в каструлю, поставити каструлю на вогонь, відварити картоплю до м'якості.
Процідити картоплю, вилити рідину в ємність.
Відварену картоплю протерти через сито. У миску із протертою картоплею, влити рідину в якій варилася картопля, а також додати молоко. Посолити. Поставити суміш на вогонь. Довести до кипіння.
Яєчний жовток розтерти із вершковим маслом, при подачі додати його в суп.