Кисло-солодка цибуля
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Кисло-солодка цибуля

Цибулевий сік вважається природним антибіотиком, допомагаючи боротися з мікробами і вірусами. А про вміст у ньому вітамінів і мікроелементів, необхідних для повноцінної життєдіяльності організму, напевно, сказано так багато, що і додати нічого. Але мало хто знає про унікальну здатність цибулі підвищувати апетит одним лише своїм запахом. Вирішили приготувати на обід м'ясо чи рибку? Кисло-солодка цибуля вдало їх доповнить. Одна лише назва викликає подив. Як цибуля, що має гіркуватий смак, може бути і кислою, і солодкою одночасно? Все дуже просто: пара-трійка пряних спецій, підсолоджувач, винний укус і Ваша кулінарна фантазія – і через півгодини Ви зможете насолодитися оригінальною закускою.

Інгредієнти

  • Цибуля - 400 г.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Корінь імбиру - 1 шт.
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Оцет винний - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння. Помістити в посудину. Обдати окропом і залишити на 1 хвилину.

  • 02

    Воду злити. Прянощі (гвоздику, лавровий лист, корінь імбиру) подрібнити. Висипати в мішечок полотняний.

  • 03

    В окрему посудину налити оцет, потім насипати 1 ст. л. цукру. Помістити в нього мішечок з прянощами. Варити 10 хвилин.

  • 04

    Цибулю помістити у банки. Залити, отриманим маринадом. Закрити кришкою.