Цибулевий сік вважається природним антибіотиком, допомагаючи боротися з мікробами і вірусами. А про вміст у ньому вітамінів і мікроелементів, необхідних для повноцінної життєдіяльності організму, напевно, сказано так багато, що і додати нічого. Але мало хто знає про унікальну здатність цибулі підвищувати апетит одним лише своїм запахом. Вирішили приготувати на обід м'ясо чи рибку? Кисло-солодка цибуля вдало їх доповнить. Одна лише назва викликає подив. Як цибуля, що має гіркуватий смак, може бути і кислою, і солодкою одночасно? Все дуже просто: пара-трійка пряних спецій, підсолоджувач, винний укус і Ваша кулінарна фантазія – і через півгодини Ви зможете насолодитися оригінальною закускою.
Цибулю очистити від лушпиння. Помістити в посудину. Обдати окропом і залишити на 1 хвилину.
Воду злити. Прянощі (гвоздику, лавровий лист, корінь імбиру) подрібнити. Висипати в мішечок полотняний.
В окрему посудину налити оцет, потім насипати 1 ст. л. цукру. Помістити в нього мішечок з прянощами. Варити 10 хвилин.
Цибулю помістити у банки. Залити, отриманим маринадом. Закрити кришкою.