Клафуті прийшло до нас, як не дивно, із Франції. Але на батьківщині ця страва вважається десертом. Це такий собі симбіоз запіканки і пирога. Зазвичай французи роблять його із фруктами. Але наш рецепт незвичайний, і він набув нових відтінків. Клафуті з куркою і цукіні - це дуже незвично, але в цей же час низкокалорийно і поживно. Така страва приваблює своєю простотою і швидкістю приготування. Воно відмінно зійде і як для легкої вечері, і для обіду в колі сім'ї. А те, що курка і цукіні містять багато корисних речовин, надає страві ще один величезний плюс. Адже цукіні - це джерело каротину (до речі, більше, ніж у моркві), фосфору і клітковини. А курка, як відомо, містить багато білка.
Курячу грудинку дрібно нарізати, посолити, поперчити і підсмажити на оливковій олії.
Цукіні нарізати кружечками, трохи підсмажити. Збити яйця, яєчні жовтки (2 шт.), тертий сир, борошно, молоко, нарізану петрушку, сіль і перець.
Змастити оливковою олією форму для випікання, на дно викласти курячу грудинку і цукіні, зверху залити яєчною сумішшю.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.