Полуничний джем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Полуничний джем

Щоб запастися на зиму різними джемами і варенням, потрібно заздалегідь підготуватися. Якщо у вас полуниця була дуже урожайна, і вам хочеться цей смак відчувати цілий рік, тоді пропонуємо вам запастися смачним полуничним джемом. Зазвичай джеми з полуниці виходять дуже солодкі, але це не псує їхній смак. Навпаки, в цьому і є їх особливість. Ви можете мазати ним навіть звичайний шматок хліба, і ваше чаювання перетвориться на маленьке свято завдяки полуничному джему. Якщо ж у вас своєї полуниці немає, цілком зійде і з магазину або ринку. Якщо ж замінити полуницю суницею, то майте на увазі, що джем буде не такий солодкий.

Інгредієнти

  • Полуниця - 1000 г.
  • Цукор - 500 г.
  • Лимон (сік) - 1 шт.
  • Пектин яблучний - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Помити і очистити полуницю, розрізати навпіл, якщо велика то на 4-и частини. Покласти в таз для варення, засипати цукром, влити сік лимона і додати пектин.

  • 02

    На середньому вогні довести до кипіння, постійно акуратно помішуючи. Коли закипить проварити всього 4 хвилини!

  • 03

    Розкласти в чисті банки, закрити кришками. На дно каструлі покласти рушник, на нього поставити банки, залити холодною водою на 3/4, дати закипіти, прокип'ятити 15 хвилин, вимкнути і нехай у воді охолонуть. Зберігати в прохолодному сухому місці.