Погодьтеся: закуски з морепродуктів найчастіше з'являються на наших столах по особливому приводу – до свята або торжества. А ось у іспанців ці вишукані для нас делікатеси, в тому числі і кальмари, є частиною повсякденного раціону. Пропонуємо і Вам зануритися в іспанський колорит і приготувати «Calamares a la romana» – традиційну для Іспанії страву з обсмажених кілець кальмара із хрусткою скоринкою під майонезно-часниковим соусом. При цьому даним соусом багата іспанська фантазія не обмежується: морепродукт подають також з томатним соусом, песто, гострою заправкою. Важливо не перетримати кальмарів на сковороді, інакше м'ясо стане жорстким, практично неїстівним, а Ви ризикуєте зіпсувати страву.
Взяти тушки кальмарів. Видалити плівку. Ретельно їх промити під холодною водою. Потім нарізати кільцями.
Яйця збити в посудині. У окрему миску просіяти борошно. Обваляти кільця кальмара у борошні, потім в яйці і знову у борошні.
Обсмажити кальмари в сковорідці на рослинній олії, приблизно 3 хвилини. Прибрати зайвий жир за допомогою серветки. Посолити.
Приготувати соус для кальмарів. Для цього, часник очистити, зубчики дрібно порізати. Змішати з майонезом.