Кільця кальмара
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Кільця кальмара

Погодьтеся: закуски з морепродуктів найчастіше з'являються на наших столах по особливому приводу – до свята або торжества. А ось у іспанців ці вишукані для нас делікатеси, в тому числі і кальмари, є частиною повсякденного раціону. Пропонуємо і Вам зануритися в іспанський колорит і приготувати «Calamares a la romana» – традиційну для Іспанії страву з обсмажених кілець кальмара із хрусткою скоринкою під майонезно-часниковим соусом. При цьому даним соусом багата іспанська фантазія не обмежується: морепродукт подають також з томатним соусом, песто, гострою заправкою. Важливо не перетримати кальмарів на сковороді, інакше м'ясо стане жорстким, практично неїстівним, а Ви ризикуєте зіпсувати страву.

Інгредієнти

  • Тушка кальмара - 500 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 150 г.
  • Рослинна олія - 300 мл.
  • Майонез - 1/2 ст.
  • Часник - 2 зуб.

Етапи приготування

  • 01

    Взяти тушки кальмарів. Видалити плівку. Ретельно їх промити під холодною водою. Потім нарізати кільцями.

  • 02

    Яйця збити в посудині. У окрему миску просіяти борошно. Обваляти кільця кальмара у борошні, потім в яйці і знову у борошні.

  • 03

    Обсмажити кальмари в сковорідці на рослинній олії, приблизно 3 хвилини. Прибрати зайвий жир за допомогою серветки. Посолити.

  • 04

    Приготувати соус для кальмарів. Для цього, часник очистити, зубчики дрібно порізати. Змішати з майонезом.