Конфітюр іншими словами можна назвати як джем. Точніше, це його різновид. У конфітюрі рівномірно розподіляються цільні або подрібнені фрукти. У нашому випадку - це кумкват - надзвичайний плід цитрусових рослин, який своїм виглядом трохи нагадує овальний апельсин. Він має легку приємну кислинку, як у деяких видів мандаринок. У ньому дуже багато вітаміну А і С, а також кальцію і магнію. Тому він корисний як для молодого організму для росту, так і для підтримки вже постарілого організму. У переробленому вигляді кумкват зберігає практично всі свої корисні властивості. Тому так і цінуються різні джеми і конфітюри з кумквата.
Плоди кумквата розрізати навпіл, вийняти зернятка. Покласти в каструлю, додати цукор і вичавлений з апельсинів сік.
Поставити каструлю на вогонь, варити 25 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку.
Вийняти плоди з сиропу. Варити сироп 20 хвилин на слабкому вогні, знімаючи пінку. Повернути плоди в каструлю, варити 30 хвилин.
Простерилізувати банки і кришки. Розлити варення по банках, щільно закрити кришкою. Зберігати в прохолодному місці.