Конкільоні з грибами і броколі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Конкільоні з грибами і броколі

Конкільоні - один із видів пасти, що нагадує формою великі ракушки. Конкільоні - в перекладі з італійської "раковина молюска". Ці макаронні вироби ідеально підходять для фарширування. Начинка може бути різною: м'ясною, сирною або овочевою. У цьому рецепті пропонується використовувати в якості начинки суміш із обсмажених, а потім злегка протушкованих у вершках печериць і зварених на пару дрібних суцвіть броколі. Суміш із натертого пармезану і перемелених сушених білих грибів, якою необхідно посипати фаршировані ракушки перед тим, як відправити їх в духовку, додасть свої багаті смакові нотки. 10 хвилин у духовці - і ароматна, ситна страва готова!

Інгредієнти

  • Паста "Королівські ракушки" - 400 г.
  • Броколі (свіжа) - 400 г.
  • Печериці - 300 г.
  • Білі гриби (cушені) - 20 г.
  • Сир Пармезан - 50 г.
  • Вершки (жирність 35%) - 150 мл.
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ракушки зварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Відкинути їх на друшляк і висушити.

  • 02

    Білі гриби перемолоти в кавомолці. Пармезан натерти на дрібній тертці. Змішати гриби і сир.

  • 03

    У броколі видалити більшу частину стебла, розділити качан на дрібні суцвіття, зварити на пару, 2-3 хвилини.

  • 04

    Печериці промити, почистити, видалити ніжки. Шляпки нарізати невеликими шматочками.

  • 05

    Часник очистити від лушпиння і натерти на дрібній тертці.

  • 06

    На сковороді розтопити масло, висипати часник і гриби. Смажити на сильному вогні, помішуючи, приблизно 8-10 хвилин.

  • 07

    Далі влити вершки і готувати ще 2 хвилини.

  • 08

    Зняти з вогню, приправити сіллю і перцем, додати броколі, перемішати.

  • 09

    Варені черепашки нафарширувати отриманою сумішшю.

  • 10

    Фаршировані ракушки викласти у форму для запікання. Зверху присипати перемеленими грибами з сиром і відправити в духовку, розігріту до 200°С. Випікати близько 10-12 хвилин.