Куглоф
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Куглоф

Австрійська випічка славиться на весь світ. Австрійські десерти неймовірно смачні. Туристи, які приїжджають до Австрії не можуть відірватися від десертів, які подають в місцевих ресторанах. Сьогодні ми вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути австрійський присмак і спекти десерт самостійно. Саме куглоф вважається традиційною австрійською випічкою. Але французи настільки полюбили цей десерт, що він міцно увійшов в кухню Франції. Його вже навіть вважають національним ельзаським десертом. Ви будете шаленіти від ніжного вершково-масляного аромату куглоф. Ніжне тісто з великою кількістю горіхів просто танутиме на губах. Це дійсно треба спробувати.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Молоко - 200 мл.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Мигдаль - 40 г.
  • Коньяк - 50 мл.
  • Цукор - 75 г.
  • Сіль - за смаком
  • Свіжі дріжджі - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Коньяк перелити в невелику чашку і замочити в ньому родзинки. Коньяк повинен повністю покрити родзинки.

  • 02

    100 мл. молока нагріти до теплого стану і замочити в ньому дріжджі. Потім додати 100 г. борошна, добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.

  • 03

    Борошно, що залишилося просіяти через сито.

  • 04

    Потім потрібно замісити тісто, для цього змішати просіяне борошно, сіль, цукор, яйця, приблизно 100 г. вершкового масла, нарізане шматочками і молоко, що залишлося.

  • 05

    До тіста додати опару і прибрати його в тепле місце приблизно на 1 годину.

  • 06

    Поки тісто підходить, родзинки витягнути з коньяку і обсушити.

  • 07

    Також потрібно очистити від лушпиння мигдаль.

  • 08

    Після чого обсушені родзинки підмішати в тісто.

  • 09

    Дно форми для випікання (форма повинна бути у вигляді рельєфної корони) змастити вершковим маслом і викласти його мигдалем.

  • 10

    Зверху викласти тісто і поставити форму в розігріту до 180°С духовку приблизно хвилин на 50.