Австрійська випічка славиться на весь світ. Австрійські десерти неймовірно смачні. Туристи, які приїжджають до Австрії не можуть відірватися від десертів, які подають в місцевих ресторанах. Сьогодні ми вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути австрійський присмак і спекти десерт самостійно. Саме куглоф вважається традиційною австрійською випічкою. Але французи настільки полюбили цей десерт, що він міцно увійшов в кухню Франції. Його вже навіть вважають національним ельзаським десертом. Ви будете шаленіти від ніжного вершково-масляного аромату куглоф. Ніжне тісто з великою кількістю горіхів просто танутиме на губах. Це дійсно треба спробувати.
Коньяк перелити в невелику чашку і замочити в ньому родзинки. Коньяк повинен повністю покрити родзинки.
100 мл. молока нагріти до теплого стану і замочити в ньому дріжджі. Потім додати 100 г. борошна, добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.
Борошно, що залишилося просіяти через сито.
Потім потрібно замісити тісто, для цього змішати просіяне борошно, сіль, цукор, яйця, приблизно 100 г. вершкового масла, нарізане шматочками і молоко, що залишлося.
До тіста додати опару і прибрати його в тепле місце приблизно на 1 годину.
Поки тісто підходить, родзинки витягнути з коньяку і обсушити.
Також потрібно очистити від лушпиння мигдаль.
Після чого обсушені родзинки підмішати в тісто.
Дно форми для випікання (форма повинна бути у вигляді рельєфної корони) змастити вершковим маслом і викласти його мигдалем.
Зверху викласти тісто і поставити форму в розігріту до 180°С духовку приблизно хвилин на 50.