Курка в журавлинному соусі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Курка в журавлинному соусі

Навіть таку звичну страву, як смажена курка можна перетворити на незвичайну і оригінальну. І допоможе Вам у цьому соус. Недарма ж кажуть: "Кухаря робить соус". У запропонованому рецепті це кисло-солодкий журавлинний соус з додаванням меду, вершкового масла, мускатного горіха і паприки. Корисність інгредієнтів цього соусу ні в кого не викликає сумнівів. Ягоди журавлини відрізняються своїм унікальним складом. Небагато які фрукти і ягоди можуть похвалитися такою кількістю вітаміну С, що міститься в журавлині. Широкий спектр вітамінів, мінералів, органічних кислот та інших корисних компонентів просто вражає. Недивно, що ця цінна і смачна північна ягода дуже затребувана в кулінарії.

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Журавлина - 300 г.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Вода - 200 мл.
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Приправа для курки - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Порізати курку на середні шматочки, додати сіль і перець, обсмажити на олії до готовності.

  • 02

    Для соусу журавлину промити і покласти в маленьку каструлю. Додати мускатний горіх і паприку. Додати вершкове масло, мед і цукор. Влити воду.

  • 03

    Журавлину розтовкти в кашу, варити на слабкому вогні до загустіння.

  • 04

    Готову курку викласти на тарілку, полити журавлинним соусом і посипати зеленню.