Куряче рагу з карі
Кількість порцій - 9
Час приготування - 40 хв

Куряче рагу з карі

Каррі - негласний король індійських спецій, без якого не обходиться практично жодна страва індійської кухні. У тих країнах Азії, де росте дерево каррі, при приготуванні м'ясних і овочевих страв використовують свіже листя цього дерева. Але по всьому світу поширення набула пряна суміш зі східних спецій. Суворої рецептури вона не має, але часто в неї входять куркума, коріандр, червоний перець, кумін, гвоздика, кориця, імбир, мускатний горіх і багато інших прянощів. Даному курячому рагу каррі додає особливу пікантність, а поєднання вершків з грибами робить смак страви ще більш багатим і насиченим.

Інгредієнти

  • Курка - 1 кг.
  • Буряк - 500 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Цибуля-шалот - 4 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Помідор черрі - 200 г.
  • Петрушка - 20 г.
  • Вершки - 100 мл.
  • Карі - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Курячий бульйон - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Курку розрізати на шматочки.

  • 02

    Розігріти вершкове і оливкове масло, насипати карі.

  • 03

    Обсмажити на сильному вогні шматочки курки до скоринки.

  • 04

    Дрібно нарізати гриби, цибулю і буряк. Коли курка обсмажилася, додати до неї цибулю і гриби, обсмажити 3 хвилини.

  • 05

    Додати буряк до курки і тушкувати 5 хвилин.

  • 06

    Додати нарізані скибочками помідори і дрібно нарізаний часник, тушкувати 5 хвилин.

  • 07

    Влити бульйон, тушкувати 5 хвилин.

  • 08

    Влити вершки, потримати 3 хвилини на вогні. Прикрасити зеленню.