Тюфтельки - блюдо, яке представляє собою кульки з м'ясного фаршу. У запропонованому рецепті використовується курячий фарш. У нього ніжна консистенція. Відмінна риса тюфтельок - наявність в їх складі, залежно від рецепту, крім основного інгредієнта - м'ясного фаршу таких інгредієнтів, як хліб, рис, яйця, цибуля. У цьому рецепті використовується булочка, розмочена в молоці, і ріпчаста цибуля. Тюфтельки подаються з соусом, в якому вони тушкувалися. Завдяки вершковому соусу тюфтельки за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними. Кульки з фаршу формуйте вологими руками - так зручніше, а розмір вибирайте самостійно.
Булочку замочити в молоці, філе і цибулю пропустити через м'ясорубку.
Змішати фарш, цибулю і булочку. Посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.
Сформовані з фаршу тюфтельки викласти у форму, злегка змащену соняшниковою олією.
Запікати в духовці при температурі 180°С 15 хвилин.
Приготувати соус: у вершки додати дрібно порізані петрушку і часник і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.
Дістати форму з духовки, залити тюфтельки приготованим соусом. Запікати при температурі 180°С ще 20 хвилин.