Курячі тюфтельки у вершковому соусі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 55 хв

Курячі тюфтельки у вершковому соусі

Тюфтельки - блюдо, яке представляє собою кульки з м'ясного фаршу. У запропонованому рецепті використовується курячий фарш. У нього ніжна консистенція. Відмінна риса тюфтельок - наявність в їх складі, залежно від рецепту, крім основного інгредієнта - м'ясного фаршу таких інгредієнтів, як хліб, рис, яйця, цибуля. У цьому рецепті використовується булочка, розмочена в молоці, і ріпчаста цибуля. Тюфтельки подаються з соусом, в якому вони тушкувалися. Завдяки вершковому соусу тюфтельки за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними. Кульки з фаршу формуйте вологими руками - так зручніше, а розмір вибирайте самостійно.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г.
  • Ріпчаста цибуля - 150 г.
  • Булочка - 200 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Вершки - 500 мл.
  • Твердий сир - 300 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Булочку замочити в молоці, філе і цибулю пропустити через м'ясорубку.

  • 02

    Змішати фарш, цибулю і булочку. Посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.

  • 03

    Сформовані з фаршу тюфтельки викласти у форму, злегка змащену соняшниковою олією.

  • 04

    Запікати в духовці при температурі 180°С 15 хвилин.

  • 05

    Приготувати соус: у вершки додати дрібно порізані петрушку і часник і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.

  • 06

    Дістати форму з духовки, залити тюфтельки приготованим соусом. Запікати при температурі 180°С ще 20 хвилин.