Курячий суп із гарбузом і айвою
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 35 хв

Курячий суп із гарбузом і айвою

Кавказький фрукт і американський овоч, - що могло їх об'єднати? Виключно, створення вишуканого кулінарного шедевра - суп із гарбузом і айвою. Терпка, тверда айва здивувала своїми можливостями, подружившись в супі з прянощами і овочами. Все в цьому "махровому" фрукті корисно: листя, насіння і плоди, але в супі прийнято використати м'якуш, решту можна залишити, застосувавши як ліки (робити настоянки, примочки й інше). Другий, дуже важливий інгредієнт страви - гарбуз, улюблений з дитинства. Згадати тільки одну кашу! Гарбуз не лише основний атрибут Хелловіна, але і осінньо-зимнього обіднього столу. Зі стравами помаранчевий овоч творить дива, як і 5000 років тому, коли американці уперше його виростили.

Інгредієнти

  • Айва - 200 г.
  • Імбир свіжий - 50 г.
  • Куряча грудинка - 300 г.
  • Селера (корінь) - 100 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Лайм - 1 шт.
  • Вода - 2 л.
  • Карі - 1 ч. л.
  • Гарбуз - 200 г.
  • Часник - 2 зуб.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Сіль, перец - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зварити в 2 л. води курячу грудку. В цей час підготувати овочі і фрукти: моркву, селеру, гарбуз, айву і лайм.

  • 02

    Овочі почистити (моркву, селеру, гарбуз) і нарізати разом з айвою кубиками. Розкласти по різних тарілках: овочі в одну, айву - в іншу ємність, Гарбуз покласти окремо. Айву збризнути соком цитруса.

  • 03

    Нарізати маленькими кубиками цибулю, часник і імбир. Протушкувати в розігрітій сковорідці протягом 5 хвилин.

  • 04

    Далі перевірити м'ясо на готовність. Якщо вже зварилося, вийняти і розділити на шматочки. Відправити знову до бульйону.

  • 05

    Потім до цибулі і часнику висипати моркву і селеру. Розмішати. Тушкувати 5 хвилин.

  • 06

    Додати айву в сковорідку і готувати з усіма овочами 7 хвилин. Потім додати суміш у бульйон. Висипати відразу в каструлю гарбуз. Посипати коріандром (1 г.). Варити 15 хвилин.

  • 07

    Посолити суп, поперчити, додати карі (1 ч. л.). Варити 5 хвилин. Притрусити зеленню. Перемішати. Настоювати 15 хвилин і подавати.