Лимонні кекси з маком
Кількість порцій - 16
Час приготування - 25 хв

Лимонні кекси з маком

Коли в духовці печуться кекси, весь будинок наповнюється приємним ароматом свіжої випічки. Лимонні кекси з маком – маленькі шматочки сонячного щастя у Вашому домі. М'який лимонний м'якуш з маковими вкрапленнями, легка золотава скоринка і приємний ванільний аромат в два рахунки піднімуть Вам настрій. Саме час збирати гостей на чаювання. Поради з приготування: збиваючи масло з молоком, акуратно вводьте яйця по одному (друге яйце додавайте тільки тоді, коли перше повністю збито з інгредієнтами). Борошняну і яєчну маси ретельно перемішуйте одну з одною лопаткою, а не міксером. Якщо використовуєте не силіконові формочки, то змастіть їх маслом по всій поверхні.

Інгредієнти

  • Борошно - 2,5 ст.
  • Сода харчова - 5 г
  • Молоко - 240 мл
  • Ваніль - 3 г
  • Мак - 2 ст. л.
  • Цукор - 360 г
  • Рослинна олія - 320 мл
  • Куряче яйце - 2 шт.
  • Лимон - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 175°С.

  • 02

    Змішати в невеликій мисці борошно з цукром і содою.

  • 03

    В іншій мисці збити рослинну олію з молоком, яйцями, ваніллю, соком і цедрою лимонів.

  • 04

    Викласти рідкі інгредієнти в сухі, перемішати.

  • 05

    Додати мак, перемішати.

  • 06

    Викласти масу в формочки для кексів.

  • 07

    Випікати близько 15 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.