Не дивлячись на те, що мафіни – традиційна випічка родом з Англії, пропонований варіант мафінів готують за американською рецептурою: сухі дріжджі замінюють розпушувачем, який і піднімає тісто. Використання вершкового масла робить мафіни «мокрими» і маслянистими на смак. Золотиста хрустка скоринка гармонійно поєднується з м'якою пористою текстурою кексу, а приємний цитрусовий аромат не залишить Вас байдужим. Готувати цю лимонну випічку – одне задоволення. Досить окремо змішати сухі і мокрі інгредієнти, а потім об'єднати їх в одній ємності і акуратно перемішати ложкою без використання міксера (тісто має бути з грудочками). Творіть, печіть – і отримуйте задоволення.
Лимон помити, вичавити сік і зняти цедру. Яйця збити з цукром в пишну масу. Потім додати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і сік одного лимона.
Борошно з розпушувачем просіяти і додати їх до яєчно-масляної суміші. Потім влити молоко, і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.
Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.