Лобіані - пиріг по-гурійськи
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 30 хв

Лобіані - пиріг по-гурійськи

Грузинська кухня дуже самобутня з кавказьким гарячим колоритом. Вона неймовірно різноманітна кухня. Ми зобов'язані багатьма стравами саме грузинській кухні. І сьогодні ми вам раді представити ще одну прекрасну страву з цієї кухні. Це лобіані - пиріг по-гурійськи. Чому він так називається? Тому що лобіані - це коржі у вигляді пирога. Вони готуються з квасолевої начинки. А по-гурійськи, тому що названі вони в честь грузинського краю Гурія. Насправді це дуже відомі грузинські коржики з квасолевої начинки. Смак коржів не передати словами - ви просто повинні спробувати їх самі. Ваші рідні будуть точно в захваті. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл.
  • Вода - 300 мл.
  • Борошно - 1 кг.
  • Сухі дріжджі - 1 пакетик
  • Вершкове масло - 3 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Квасоля - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розвести в суміші теплого молока і води, додати сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.

  • 02

    Поступово ввести муку, замісити тісто.

  • 03

    Замішане тісто поставити в тепле місце на 1 годину.

  • 04

    Для начинки відварити квасолю, обсмажити цибулю, пропустити суміш через м'ясорубку, додати сіль і перець.

  • 05

    З тіста сформувати коржі, по центру кожної викласти начинку, скріпити краї.

  • 06

    Випікати пироги в розігрітій духовці протягом 15 хвилин.