М'ясо цієї океанічної риби по праву вважається делікатесом. Лосось славиться своїм смаком дуже м'яким і ніжним. Але справа не тільки в чудовому смаку цієї риби. М'ясо лосося - багате джерело корисних для людського організму речовин. Важливо й те, що в процесі приготування: тушкування, запікання, обсмажування лосось майже не втрачає в розмірах і не розвалюється. Лосось по-східному - один із цікавих варіантів приготування цього корисного продукту. Дуже смачною та оригінальною вийде лососина, спочатку попередньо замаринована, а потім обсмажена і полита "східним" маринадом. А східний він чи ні - не так і важливо... Головне, що дуже смачно!
Для маринаду добре збити гірчицю, соєвий соус, соняшникову олію, часник і лимонний сік.
Філе лосося порізати на порційні шматки. Покласти рибу в пласку ємність і залити 3/4 маринаду. Залишити на 20 хвилин.
Сковороду змастити тонким шаром олії. Смажити рибу з кожного боку по 5 хвилин. Готову рибу викласти на страву, полити маринадом, посипати порізаним кропом.