Лосось по-східному
Кількість порцій - 8
Час приготування - 15 хв

Лосось по-східному

М'ясо цієї океанічної риби по праву вважається делікатесом. Лосось славиться своїм смаком дуже м'яким і ніжним. Але справа не тільки в чудовому смаку цієї риби. М'ясо лосося - багате джерело корисних для людського організму речовин. Важливо й те, що в процесі приготування: тушкування, запікання, обсмажування лосось майже не втрачає в розмірах і не розвалюється. Лосось по-східному - один із цікавих варіантів приготування цього корисного продукту. Дуже смачною та оригінальною вийде лососина, спочатку попередньо замаринована, а потім обсмажена і полита "східним" маринадом. А східний він чи ні - не так і важливо... Головне, що дуже смачно!

Інгредієнти

  • Гірчиця діжонська - 3 ст. л.
  • Соус соєвий - 4 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Олія соняшникова - 100 мл.
  • Часник - 3 зубчики
  • Кріп - за смаком
  • Філе лосося - 1 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Для маринаду добре збити гірчицю, соєвий соус, соняшникову олію, часник і лимонний сік.

  • 02

    Філе лосося порізати на порційні шматки. Покласти рибу в пласку ємність і залити 3/4 маринаду. Залишити на 20 хвилин.

  • 03

    Сковороду змастити тонким шаром олії. Смажити рибу з кожного боку по 5 хвилин. Готову рибу викласти на страву, полити маринадом, посипати порізаним кропом.