Цибулевий флан по-французьки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Цибулевий флан по-французьки

Слово "флан" в перекладі з французької означає "відкритий пиріг". Своєрідна "тарілка" із тіста в цьому пирозі заповнена начинкою. Начинки можуть бути самими різними: овочевими, м'ясними, фруктовими. У даному рецепті дуже смачна начинка з обсмаженої цибулі, збитої яєчно-молочної суміші з додаванням натертого сиру. Крім цього для оформлення цибулевого флану пропонується використати філе анчоусів і маслини. Інгредієнти для тіста - натерта на тертці відварна картопля, борошно, маргарин і вода. Зверніть увагу, що спочатку протягом 10-ти хвилин випікають у духовці "тарілку" із тіста, а потім вже виливають у неї начинку і випікають, поки начинка не стане золотистою.

Інгредієнти

  • Вода - 1 ст. л.
  • Картопля - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Маргарин - 50 г.
  • Маслини - 8 шт.
  • Молоко - 100 мл.
  • Борошно - 250 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сир твердий - 200 г.
  • Філе анчоусів - 4 шт.
  • Яйця - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити і відварити цілим. Остудити і натерти на тертці.

  • 02

    Для тіста змішати борошно, картоплю і маргарин. Додати воду і швидко замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину.

  • 03

    Цибулю очистити і нарізати кільцями. Розтопити маргарин, просмажити цибулю. Охолодити.

  • 04

    Натерти сир. Змастити форму для пирога маргарином. Розкачати тісто, викласти у форму, проткнути в декількох місцях виделкою. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

  • 05

    Розігріти духовку до 200°C. Запікати оболонку для пирога 10 хвилин.

  • 06

    Збити яйця і молоко, додати сир. Приправити сіллю, перцем. З'єднати з цибулею. Вилити начинку  в оболонку пирога. Розрізати філе анчоусів уздовж.

  • 07

    Оформити флан анчоусами і маслинами. Запікати 25 хвилин 150°C.