Цибулевий пиріг на листковому тісті
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Цибулевий пиріг на листковому тісті

Пиріг з начинкою з цибулі - це страва традиційної німецької кухні. У Німеччині здавна такі пироги пеклися і подавалися восени на святі нового вина. Основою для цибулевого пирога служить дріжджове, пісочне або листкове тісто. Одне задоволення готувати з готового листкового тіста, тому що це дуже просто і до того ж листкове тісто саме по собі дуже смачне і повітряне. Готується пиріг дуже швидко, а інгредієнти, які входять до його складу, не вимагають великих грошових витрат. Для начинки замість цибулі-порею можна використовувати ріпчасту цибулю або пір'я цибулі. Цибулевий пиріг - дуже ситне, корисне і смачне блюдо, його подають як другу обідню страву, а також, нарізавши порційно, беруть із собою на пікнік.

Інгредієнти

  • Тісто листкове - 450 г.
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Сир плавлений - 200 г.
  • Перець чорний горошком - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Тісто розділити на дві частини, одну розкачати і викласти на деко. Нарізати цибулю півкільцями, викласти на розігріту сковороду з рослинною олією, додати сіль і перець за смаком.

  • 02

    Для приготування соусу, збити яйця, плавлений сир натерти на тертці, додати сир до яєць, перемішати, при необхідності додати спеції.

  • 03

    Розподілити смажену цибулю по всіх поверхні листа тіста, залити сирним соусом, зверху покласти другу половину тіста, яку також необхідно розкачати. Виделкою зробити отвори по всій площі пирога, поставити деко в духовку на 15-20 хвилин. Подавати гарячим або холодним.