Манний пудинг з кабачками і яблуками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Манний пудинг з кабачками і яблуками

Пудинг - це вид десерту, який зазвичай готується на водяній бані. Основними інгредієнтами пудингу є борошно, яйця, цукор і молоко. Часто замість борошна використовують манку, рис або хліб. Іноді в рецептах пудингів зустрічаються масло, сир, родзинки, курага, інжир. Батьківщиною пудингів є Англія. В даний час по всьому світу існує величезна різноманітність рецептів по приготуванню пудингів. Для любителів яблук прекрасно підійде манний пудинг з яблуками. Крім яблук в яблучному пудингу використовуються морква, кабачки, вівсяні пластівці, родзинки або інші продукти. Подавати його можна, як гарячим, так і холодним. При подачі пудинг поливають сметаною, посипають какао або цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • Кабачки - 125 г.
  • Яблука - 75 г.
  • Молоко - 25 мл.
  • Масло вершкове - 15 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 10 г.
  • Крупа манна - 15 г.
  • Сметана - 30 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Нашаткувати кабачки. Поставити сковороду на вогонь, влити молоко, додати 10 г. вершкового масла, розігріти, викласти кабачки на сковороду. Тушкувати до напівготовності.

  • 02

    Нашаткувати яблука, додати їх в сковороду разом із цукром, тушкувати протягом 5 хвилин, потім додати манну крупу, тушкувати ще 5-10 хвилин на маленькому вогні. Після, трохи остудити.

  • 03

    У загальну суміш додати збитий білок, жовток, перемішати, викласти суміш у формочку, яку потрібно змастити маслом, випікати в духовці до готовності. При подачі пудинг полити сметаною.