Манти з м'ясом
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 30 хв

Манти з м'ясом

Культура ліплення пельменів охопила весь світ ще у далекому минулому, так і з'явилися у кожної країни свої версії мант. Винахідливі китайці внесли яскраве доповнення до м'ясної страви і стали підфарбовувати манти в різні кольори: щоб вийшов зелений колір - вмішували в тісто сік шпинату, жовтий, - екстракт плоду гарденії. Соковиті манти стали мрією будь-якого гурмана! Створення страви вимагає особливої уваги і старанності, адже ліплення мант трудомісткий процес, і в той же час, захоплюючий. Почнеться він із формування тіста, а потім його начинки. З тістом все просто, а ось начинку традиційно роблять із м'яса баранини. Але, якщо знайдуться супротивники баранячого м'яса, то, будь ласка, використовуйте той вид м'яса, який вам більше подобається (свинина, яловичина, інше).

Інгредієнти

  • М'ясо (баранина) - 600 г.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Вода - 200 мл.
  • Жир - 1 ст. л.
  • Цукор, сіль, перець - щіпка
  • Борошно - 3 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати тісто. Узяти муки 3 склянки, води 200 мл., і щіпку солі. Замісити тісто. Накрити. Залишити на півгодини.

  • 02

    Перейти до овочів. Цибулю і картоплю очистити. Нарізати шматочками (дрібними). Помістити в миску.

  • 03

    Баранину порізати на шматки. Подрібнити в м'ясорубці. Фарш перекласти в миску.

  • 04

    До баранини додати цибулю, щіпку солі, стільки ж цукру і розтоплений жир. Влити зовсім трішечки води і перемішати.

  • 05

    Начинку відкласти. Перейти до тіста. Скачати його ковбаскою і нарізати на шматочки. Розкачати, щоб вийшли кружечки. Розкласти на кожен шматочок тіста фарш. Зліпити "торбочкою".

  • 06

    Решітки пароварки змастити олією. Викласти на них манти. Накрити кришкою. Готувати 40 хвилин. Перед подачею залити сметаною і посипати зеленню.