Останнім часом з'явилося досить багато рецептів домашнього майонезу. Напевно, це пов'язано з тим, що все більша кількість людей бажають харчуватися натуральними і здоровими продуктами. От і придумали робити майонез в домашніх умовах. Єдиний мінус домашнього майонезу - з ним складно запікати що-небудь, тому що при високій температурі всі інгредієнти почнуть розділятися. Ось ще один цікавий рецепт майонезу, але з томатом. Це вже щось схоже на домашній соус. Його можна подавати як соус до м'яса, до різних гарнірів. А також можна заправляти салати. Звичайно, не все підряд, але все ж рецепт майонезу з томатом вам знадобиться.
Відокремити жовтки і добре збити. Додати за смаком сіль, цукор, перець, гірчицю і томат-пасту. Ретельно збити.
Не припиняючи збивати, тоненькою цівкою влити олію.
Потім влити оцет і додати білок, знову збити.