М'ясо в імбирно-мигдальному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

М'ясо в імбирно-мигдальному соусі

Пекучий імбир, мигдаль, палітра спецій, йогурт, горіхи, свіже яловиче ніжне м'ясо - вся ця гама продуктів зробить справжній фурор на вашому святковому столі. Адже всі ці продукти входять до складу страви м'ясо в імбирно-мигдальному соусі. Вона, якомога краще підійде в якості головної страви для святкового столу. Повірте страва стане вашою фірмовою стравою, якщо ви її сьогодні приготуєте. Страва готується не дуже довго. Але м'ясо, приготоване з додавання мигдалю і імбиру має ніжний, мигдальний аромат і змішаний легкий пряний смак. Подавати таку страву можна з будь-яким гарніром. Спробуйте приготувати м'ясо в імбирно-мигдальному соусі. Вийде щось смачне, ароматне, пікантне, оригінальне, з божественним смаком.

Інгредієнти

  • Часник - 3 зуб.
  • Імбир - 3 ст. л.
  • Мигдаль - 4 ст. л.
  • Курячий бульйон - 500 мл.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Гарам масала - 1 ст. л.
  • Яловичина - 700 г.
  • Йогурт - 100 мл.
  • Зелений горошок - 100 г.
  • Листя свіжої кінзи - 25 г.
  • Зіра - 2 ст. л.
  • Коріандр - 2 ст. л.
  • Кардамон - 2 ст. л.
  • Кориця - за смаком
  • Гвоздика (ціла) - 1 ч. л.
  • Горіх мускатний (мелений) - 1 ч. л.
  • Лавровий листок - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно скласти в блендер часник, імбир, мигдаль та курячий бульйон. Пульсувати все до отримання однорідної маси.

  • 02

    Розігріти рослинну олію у великій сковороді. Всипати на розігріту сковорідку цибулю та сіль. Готувати та перемішувати близько 4 хвилин.

  • 03

    Потім приготувати гарам масала. Взяти важку сковорідку з товстим дном. Помістити в неї зіру, коріанд, кардамон, чорний перець, корицю, гвоздику і лавровий лист і поставити на маленький або середній вогонь. Прожарити спеції, постійно помішувати, приблизно 10 хвилин. Потім зняти з вогню і повністю охолодити. Потім змолоти все в кавомолці. Додати мелений мускатний горіх. Перемішати та насипати в сковороду та готувати ще 1 хвилину.

  • 04

    Додати після цього нарізане м'ясо та добре перемішати.

  • 05

    Вилити в сковорідку вміст блендера та довести до кипіння. Готувати близько 15 хвилин до того часу, поки м'ясо не стане м'яким.

  • 06

    Висипати в сковороду йогурт, зелений горошок та кінзу. Готувати ще 1 хвилину.