Медова гірчиця
Кількість порцій - 12
Час приготування - 20 хв

Медова гірчиця

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування медової гірчиці. Медова гірчиця має ніжний, трохи солодкуватий смак і чимось нагадує вишуканий соус. Вона дуже сподобається тим, хто не любить ядрений смак чистої гірчиці. Медову гірчицю дуже легко зробити в домашніх умовах. Таку гірчицю застосовують не тільки в якості приправи, але і як додатковий інгредієнт при смаженні ковбас, шинки, бекону. Такий соус підвищує апетит, посилює виділення шлункового соку, що призводить до покращення травлення. Медову гірчицю варто вживати в їжу під час епідемій грипу. Також вона принесе користь для тих, хто хоче схуднути, адже в ній містяться речовини, що розщеплюють жири. Тому приготуйте її у себе вдома.

Інгредієнти

  • Зерна гірчиці - 150 г.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Білий винний оцет - 4 ст. л.
  • Мед - 200 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Куркума - на кінчику ножа
  • Білий перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зерна гірчиці перемолоти.

  • 02

    Воду, сіль і оцет перемішати, дати закипіти і обережно, поступово всипати мелені зерна, безупинно помішуючи.

  • 03

    Поварити декілька хвилин, поки маса не набуде гладеньку консистенцію.

  • 04

    Додати сіль, перець. Зняти з вогню.

  • 05

    У гарячу масу влити мед, ретельно перемішати.

  • 06

    Далі гарячу гірчицю розлити в банки і дати охолонути.

  • 07

    Можна їсти через тиждень.