Мідії в часниково-вершковому соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Мідії в часниково-вершковому соусі

Мідії - дуже корисний для здоров'я морепродукт. У мідіях мало холестерину і багато фосфоліпідів, які справляють благотворний вплив на роботу печінки. Мідії низькокалорійні, мають високу концентрацію якісного білка. Білка в цих дарах моря більше, ніж у м'ясі та рибі. Мідії багаті вітамінами Е і В, жирними поліненасиченими кислотами омега-3, йодом, магнієм і кальцієм. Не дивно, що такий корисний продукт знайшов широке застосування в кулінарії. Способи приготування мідій дуже різноманітні. Часто їх готують в різних соусах. У запропонованому рецепті це часниково-вершковий соус. Приготувати таку страву не складе труднощів. Подавати мідії в часниково-вершковому соусі можна з пастою або рисом.

Інгредієнти

  • Мідії заморожені - 500 г.
  • Вершки 10% - 200 мл.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Часник - за смаком
  • Трави прованські - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити часник, подрібнити. Вершкове масло розтопити на сковороді, висипати часник, на маленькому вогні тушкувати часник протягом 1 хвилини.

  • 02

    Попередньо необхідно розморозити мідії, додати в сковороду, поперчити за смаком, додати прованські трави.

  • 03

    По закінченню 7-8 хвилин влити вершки в сковороду, продовжити тушкувати до загустіння вершків.

  • 04

    Подавати мідії з відвареної пастою.