Слово "мільфей" в перекладі з французької - "тисяча листочків". Так називають і французький десерт - листкові тістечка (цей і є класичний мільфей), і несолодкі закуски, зібрані з декількох шарів. У сучасній кулінарії мільфей - будь-яка страва, що складається з декількох шарів. Запропонована страва являє собою овочевий мільфей з козячим сиром. Овочеві інгредієнти: болгарський перець, баклажани і цукіні, щедро змащені оливковою олією, запікають у духовці, а помідори бланшують. Підготовлені таким чином овочі по черзі викладають шарами в підходящу ємність. Кожен шар при цьому промащують сумішшю з м'якого козячого сиру, ароматної зелені та часнику. 10 хвилин в морозилці - і чудова закуска готова!
Перець змастити оливковою олією. Розігріти духовку до 180°C, запікати перець у духовці протягом 12 хвилин.
Баклажани помити, очистити від шкірки. Нарізати баклажани і цукіні пластинами уздовж товщиною 2-3 мм. Додати їх в духовку до перців, полити оливковою олією, підвищити температуру до 200°C, запікати протягом 4 хвилин.
Витягнути готові овочі з духовки, остудити, перець розрізати на 4 частини, витягнути насіння.
На помідорах зробити надріз, покласти в окріп на 1 хвилину, остудити протягом 1-2 хвилин у холодній воді, зняти шкірку. Нарізати помідори кільцями товщиною 2-3 мм.
Петрушку і базилік подрібнити, нарізати селеру, подрібнити половину часнику, додати до зелені козячий сир, перемішати суміш з сиру і зелені.
У ємність викласти овочі шарами, промазуючи кожен сирною масою. Покласти на 10 хвилин у морозилку. При подачі нарізати на шматочки, посипати тертим пармезаном.