Мільфей з печених овочів з м'яким козячим сиром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Мільфей з печених овочів з м'яким козячим сиром

Слово "мільфей" в перекладі з французької - "тисяча листочків". Так називають і французький десерт - листкові тістечка (цей і є класичний мільфей), і несолодкі закуски, зібрані з декількох шарів. У сучасній кулінарії мільфей - будь-яка страва, що складається з декількох шарів. Запропонована страва являє собою овочевий мільфей з козячим сиром. Овочеві інгредієнти: болгарський перець, баклажани і цукіні, щедро змащені оливковою олією, запікають у духовці, а помідори бланшують. Підготовлені таким чином овочі по черзі викладають шарами в підходящу ємність. Кожен шар при цьому промащують сумішшю з м'якого козячого сиру, ароматної зелені та часнику. 10 хвилин в морозилці - і чудова закуска готова!

Інгредієнти

  • Сир козячий - 150 г.
  • Сир пармезан - 15 г.
  • Баклажани - 125 г.
  • Перець болгарський - 200 г.
  • Цукіні - 110 г.
  • Помідори - 100 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Зелень селери - 2 г.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Базилік - 8 г.
  • Петрушка - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Перець змастити оливковою олією. Розігріти духовку до 180°C, запікати перець у духовці протягом 12 хвилин.

  • 02

    Баклажани помити, очистити від шкірки. Нарізати баклажани і цукіні пластинами уздовж товщиною 2-3 мм. Додати їх в духовку до перців, полити оливковою олією, підвищити температуру до 200°C, запікати протягом 4 хвилин.

  • 03

    Витягнути готові овочі з духовки, остудити, перець розрізати на 4 частини, витягнути насіння.

  • 04

    На помідорах зробити надріз, покласти в окріп на 1 хвилину, остудити протягом 1-2 хвилин у холодній воді, зняти шкірку. Нарізати помідори кільцями товщиною 2-3 мм.

  • 05

    Петрушку і базилік подрібнити, нарізати селеру, подрібнити половину часнику, додати до зелені козячий сир, перемішати суміш з сиру і зелені.

  • 06

    У ємність викласти овочі шарами, промазуючи кожен сирною масою. Покласти на 10 хвилин у морозилку. При подачі нарізати на шматочки, посипати тертим пармезаном.