Молочний крем-карамель
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Молочний крем-карамель

Пропонуємо вам в домашніх умовах приготувати такий чудовий ресторанний десерт. Часу на його приготування вам потрібно небагато, а користі собі і своїм близьким ви принесете немало. Смак десерту виходить неймовірно ніжний, божественний і ароматний. Ванільний присмак карамелі дуже гармонійно поєднується з молочною основою десерту. Десерт "молочний крем-карамель" обов'язково сподобається вашим маленьким чадам. Адже, такий десерт ви можете спокійно їм давати. На відміну від магазинних, він не містить жодних некорисних добавок і ви не завдасте шкоди здоров'ю малюків. Тому, такий десерт також дуже буде хороший для дитячих свят.

Інгредієнти

  • Молоко - 1 л.
  • Яйця - 12 шт.
  • Лимон - 2 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Ваніль - 1 стручок

Етапи приготування

  • 01

    Молоко налити в каструлю, туди ж додати насіння ванілі і довести до кипіння.

  • 02

    Збити яйця 4 шт., яєчні жовтки 8 шт. і половину цукру до однорідної маси.

  • 03

    Після чого в збиту суміш, поступово вливати кип'ячене молоко, постійно помішуючи вінчиком.

  • 04

    Для приготування карамелі потрібно: цукор, що залишився розігріти на повільному вогні до золотистого кольору і потім влити лимонний сік, вичавлений з лимонів. Всю суміш слід добре перемішати.

  • 05

    Гарячу карамель розлити по формах для випікання, зверху викласти молочно-яєчну суміш.

  • 06

    Дану форму необхідно потім поставити в ще одну форму або деко, наполовину заповнене водою. Потім випікати в духовці, попередньо розігрітій до 170°C, протягом 20-25 хвилин.

  • 07

    Потім готовий десерт вийняти з духовки, дати йому охолонути і поставити в холодильник. Десерт необхідно подавати добре охолодженим.