Глінтвейн з кавою і коньяком
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Глінтвейн з кавою і коньяком

Такий смачний і завжди актуальний напій - глінтвейн , точніше його подібність , вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Але в ті часи вино не варили , а змішували з різними прянощами. А робити справжній глінтвейн , тобто гарячий , почали вже в часи середньовіччя в європейських країнах. Зараз глінтвейн традиційно вживають на різдвяних гуляннях і базарах в багатьох європейських країнах. І це не дивно , адже , завдяки тому , що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів , такий прекрасний напій добре зігріває в зимові морози . Видів глінтвейну зараз існує дуже багато. І сьогодні приготуйте такий ароматний і зігріваючий напій - глінтвейн з кавою і коньяком.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 750 мл.
  • Кава - 10 г.
  • Коньяк - 100 мл.
  • Цукор - 150 г.
  • Гвоздика - 5 г.
  • Кориця - 5 г.
  • Апельсин - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсин помити, нарізати скибочками. Нагріти трохи вино, розчинити в ньому каву і цукор. Додати в вино спеції, апельсин і коньяк. Нагрівати близько 10-15 хвилин, але не кип'ятити.