Нектарини в сирному тісті
Кількість порцій - 10
Час приготування - 45 хв

Нектарини в сирному тісті

Нектарини в сирному тісті - рецепт, гідний Вашої уваги. Тісто в нашому рецепті листкове із кисломолочного сиру. Зверніть увагу, що співвідношення компонентів цього тіста: вершкового масла, борошна і кисломолочного сиру - 1:1:1. Ну і звичайно, яйце. Без нього ніяк. Із вказаної кількості інгредієнтів у Вас вийде 10 пиріжків. У кожен пиріжок - по половинці нектарина. Увага: чистити нектарини не треба. Потрібно відзначити, що нектарин - це різновид персика. Його особливість у тому, що він не оксамитовий, як персик, а володіє гладкою шкірою, як слива. Звідси і виникла помилкова думка про те, що нектарин являє собою гібрид цих двох фруктів. Насправді відбулася природна мутація персика, закріплена селекціонерами.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 150 г
  • Борошно - 150 г
  • Сир кисломолочний - 150 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Нектарин - 5 шт.
  • Сіль - 2 г
  • Ванільний цукор - 45 г
  • Цукор - 30 г

Етапи приготування

  • 01

    Покласти в миску борошно, сир і порізане дрібними кубиками масло.

  • 02

    Додати одне яйце і посолити дрібкою солі. Місити тісто, поки воно не злипнеться в грудку. Присипати борошном і залишити, загорнувши в плівку, можна на ніч або кілька годин у холодильнику.

  • 03

    Нектарини розрізати навпіл, видалити кісточку. Посипати ванільним цукром, залишити на годину.

  • 04

    Розкачати тісто, порізати на квадрати, змастити квадрати сиропом від нектаринів і викладати по половинці на квадрат.

  • 05

    З'єднати куточки, а потім загнути їх. Щоб усе трималося, змащувати яйцем.

  • 06

    Надрізати нектарини хрестом зверху і випікати в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин. Вийняти, відігнути шкірку, посипати кожен чайною ложечкою суміші звичайного і ванільного цукру. Поставити знову в духовку на 10-15 хвилин, щоб цукор перетворився на сироп.