Нектарини в сирному тісті - рецепт, гідний Вашої уваги. Тісто в нашому рецепті листкове із кисломолочного сиру. Зверніть увагу, що співвідношення компонентів цього тіста: вершкового масла, борошна і кисломолочного сиру - 1:1:1. Ну і звичайно, яйце. Без нього ніяк. Із вказаної кількості інгредієнтів у Вас вийде 10 пиріжків. У кожен пиріжок - по половинці нектарина. Увага: чистити нектарини не треба. Потрібно відзначити, що нектарин - це різновид персика. Його особливість у тому, що він не оксамитовий, як персик, а володіє гладкою шкірою, як слива. Звідси і виникла помилкова думка про те, що нектарин являє собою гібрид цих двох фруктів. Насправді відбулася природна мутація персика, закріплена селекціонерами.
Покласти в миску борошно, сир і порізане дрібними кубиками масло.
Додати одне яйце і посолити дрібкою солі. Місити тісто, поки воно не злипнеться в грудку. Присипати борошном і залишити, загорнувши в плівку, можна на ніч або кілька годин у холодильнику.
Нектарини розрізати навпіл, видалити кісточку. Посипати ванільним цукром, залишити на годину.
Розкачати тісто, порізати на квадрати, змастити квадрати сиропом від нектаринів і викладати по половинці на квадрат.
З'єднати куточки, а потім загнути їх. Щоб усе трималося, змащувати яйцем.
Надрізати нектарини хрестом зверху і випікати в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин. Вийняти, відігнути шкірку, посипати кожен чайною ложечкою суміші звичайного і ванільного цукру. Поставити знову в духовку на 10-15 хвилин, щоб цукор перетворився на сироп.