Нормандський грушевий пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Нормандський грушевий пиріг

Нормандський грушевий пиріг - справжній подарунок для самого запеклого гурмана. Запашні груші нагадають вам, яке ж хороше і сповнене солодощів життя. Ці фрукти додадуть випічці ніжний, солодкий смак. А бренді і родзинки зроблять смак пирога незвичайним і п'янким. Тільки думаючи про цей пиріг, можна уявити вишуканий аромат затишку і спокою, який панує у вашому домі. Без сумніву, нормандський грушевий пиріг стане одним з найулюбленіших ваших десертів. Його неповторні смакові якості і корисні властивості стануть джерелом прекрасного здоров'я, натхнення і посмішки для вас і вашої родини.

Інгредієнти

  • Цукор - 155 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 225 г
  • Розпушувач - 15 г
  • Сметана - 125 г
  • Груші - 500 г
  • Горіхи волоські - 55 г
  • Родзинки - 65 г
  • Бренді - 60 мл
  • Кориця - 5 г
  • Мед - 50 г
  • Вершки 33% - 100 мл

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 170°C градусів. Форму змастити вершковим маслом (10 г.), а на дно покласти пергамент.

  • 02

    Решту масла з'єднати з цукром і збити до світлої пишної маси. Додати яйця по-одному, добре збиваючи після кожного додавання. Просіяти борошно з розпушувачем і додати в масляну суміш, розмішуючи, до зникнення грудочок.

  • 03

    Груші помити, очистити, видалити серцевину, крупно нарізати. Додати до тіста груші, горіхи і родзинки. Обережно рівномірно розмішати отриману масу.

  • 04

    Викласти в підготовлену форму і розрівняти. За допомогою ложки сформувати невелике заглиблення в центрі пирога. Поставити в духовку і випікати близько години, перевіряючи готовність зубочисткою.

  • 05

    Тим часом, в сотейнику на маленькому вогні з'єднати бренді з медом, помішуючи протягом декількох хвилин. Готовий пиріг проштрикнути зубочисткою в декількох місцях і полити бренді. Залишити на 10 хвилин просочуватися, потім перекласти пиріг на решітку і дати повністю охолонути. Вершки збити до пишної стійкої піни. Подавати пиріг, розрізавши на порційні шматочки, прикрашені збитими вершками.