Нормандський грушевий пиріг - справжній подарунок для самого запеклого гурмана. Запашні груші нагадають вам, яке ж хороше і сповнене солодощів життя. Ці фрукти додадуть випічці ніжний, солодкий смак. А бренді і родзинки зроблять смак пирога незвичайним і п'янким. Тільки думаючи про цей пиріг, можна уявити вишуканий аромат затишку і спокою, який панує у вашому домі. Без сумніву, нормандський грушевий пиріг стане одним з найулюбленіших ваших десертів. Його неповторні смакові якості і корисні властивості стануть джерелом прекрасного здоров'я, натхнення і посмішки для вас і вашої родини.
Розігріти духовку до 170°C градусів. Форму змастити вершковим маслом (10 г.), а на дно покласти пергамент.
Решту масла з'єднати з цукром і збити до світлої пишної маси. Додати яйця по-одному, добре збиваючи після кожного додавання. Просіяти борошно з розпушувачем і додати в масляну суміш, розмішуючи, до зникнення грудочок.
Груші помити, очистити, видалити серцевину, крупно нарізати. Додати до тіста груші, горіхи і родзинки. Обережно рівномірно розмішати отриману масу.
Викласти в підготовлену форму і розрівняти. За допомогою ложки сформувати невелике заглиблення в центрі пирога. Поставити в духовку і випікати близько години, перевіряючи готовність зубочисткою.
Тим часом, в сотейнику на маленькому вогні з'єднати бренді з медом, помішуючи протягом декількох хвилин. Готовий пиріг проштрикнути зубочисткою в декількох місцях і полити бренді. Залишити на 10 хвилин просочуватися, потім перекласти пиріг на решітку і дати повністю охолонути. Вершки збити до пишної стійкої піни. Подавати пиріг, розрізавши на порційні шматочки, прикрашені збитими вершками.