Хрусткі огірочки, червоний лук і фета, всі разом створюють простий освіжаючий салат. Сир фета, що входить до складу салату, надає салату прекрасні смакові якості. Фета - це сир, який роблять із суміші овечого та козячого молока. Користь цього м'якого сиру обумовлюється присутністю цілого спектру вітамінів (А, група В і Д) і мінералів (калій, фосфор і магній). Крім того, фета є бездонним джерелом легкозасвоюваного кальцію. З цього сиру роблять салати з морепродуктами, апетитні овочеві салати, печуть пироги, додають в гарячі салати і кришать в м'ясні страви з прянощами. Але через високу калорійність його не рекомендують для дієтичного харчування.
Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, витягнути насіння. Нарізати м'якоть на маленькі кубики.
У мисці змішати нарізані огірки і розкришений сир фета.
Червону цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями, додати в миску до сиру і огірків.
Подрібнити кріп і м'яту, додати в миску. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
В окремій мисці змішати олію, сік, а також спеції - сіль, цукор і перець.
Отриманою сумішшю заправити салат.