Огірковий салат з фетою і червоною цибулею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Огірковий салат з фетою і червоною цибулею

Хрусткі огірочки, червоний лук і фета, всі разом створюють простий освіжаючий салат. Сир фета, що входить до складу салату, надає салату прекрасні смакові якості. Фета - це сир, який роблять із суміші овечого та козячого молока. Користь цього м'якого сиру обумовлюється присутністю цілого спектру вітамінів (А, група В і Д) і мінералів (калій, фосфор і магній). Крім того, фета є бездонним джерелом легкозасвоюваного кальцію. З цього сиру роблять салати з морепродуктами, апетитні овочеві салати, печуть пироги, додають в гарячі салати і кришать в м'ясні страви з прянощами. Але через високу калорійність його не рекомендують для дієтичного харчування.

Інгредієнти

  • Огірки - 400 г.
  • Сир фета - 150 г.
  • Цибуля червона - 2 шт.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • М'ята (листя) - 10 шт.
  • Сік лимонний - 6 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, витягнути насіння. Нарізати м'якоть на маленькі кубики.

  • 02

    У мисці змішати нарізані огірки і розкришений сир фета.

  • 03

    Червону цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями, додати в миску до сиру і огірків.

  • 04

    Подрібнити кріп і м'яту, додати в миску. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

  • 05

    В окремій мисці змішати олію, сік, а також спеції - сіль, цукор і перець.

  • 06

    Отриманою сумішшю заправити салат.