Олів'є дієтичний
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Олів'є дієтичний

Якщо ви наполегливо стежите за своєю фігурою і завжди харчуєтеся здоровою їжею, то вам можна тільки позаздрити. Але ж іноді все ж хочеться чогось не зовсім здорового. Але щоб остаточно не зірватися і не нагнати зайві кілограми, пропонуємо вам рецепт дієтичного олів'є. Тут самі калорійні продукти замінені на більш "м'які", які замість жирів містять більшою мірою білок. Замість ковбаси - курка, замість майонезу - сметана. Спробуйте приготувати цей салат, і він вам здасться не гірше традиційного. І смачно, і на фігурі це майже не позначиться. А особливо, якщо попереду якесь свято, а ви тільки-тільки "привели себе в порядок".

Інгредієнти

  • Морква - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Яєчні білки - 3 шт.
  • Яблуко (кисло-солодке) - 1 шт.
  • Куряча грудка - 200 г.
  • Консервований горошок - 1 банка
  • Мариновані огірки - 200 г.
  • Сметана 10% - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Лимон - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Курячі грудки відварити і нарізати невеликими кубиками.

  • 02

    Відварену моркву і картоплю також нарізати кубиками.

  • 03

    Яблуко очистити від шкіри і насіння, нарізати кубиками. Для того, щоб яблуко не потемніло - залити його соком лимона.

  • 04

    Яєчні білки і мариновані огірки нарізати кубиками.

  • 05

    Усе з'єднати, додати консервований горошок, поперчити, посолити, заправити сметаною.

  • 06

    Готовий салат прикрасити зеленню петрушки і подавати до столу.