Апельсиново-ванільний кекс
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Апельсиново-ванільний кекс

Вашій увазі сьогодні із задоволенням пропонуємо рецепт чудесного десерту - апельсиново-ванільного кексу. Цей кекс буде дуже доречним до вечірнього чаю або кави. Також добре цей десерт вживати в якості сніданку. Адже, він дуже ситний і поживний. А ще, ви повинні його спробувати, бо він неймовірно смачний. Крім того, чудовий сонячний колір даного кексу прекрасно підніме вам настрій. Адже, кекс буде подібно сонечку в тарілці. Кекс дуже добре зберігається на протязі декількох днів, тому його добре готувати про запас. Такий кекс, наприклад, відмінно зарядить енергією вашого малюка на перерві або підніме вам настрій у складний робочий день.

Інгредієнти

  • Апельсин - 1 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукрова пудра - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Масло кімнатної температури збити з цукром. По одному вбити яйця, перемішати.

  • 02

    Додати в суміш терту апельсинову цедру і сік, вичавлений із апельсина.

  • 03

    Змішати борошно, ванільний цукор і розпушувач. Сухі інгредієнти додати до масляної суміші. Перемішати.

  • 04

    Тісто викласти у форму і випікати в духовці при 170ºС 30 хвилин.

  • 05

    Остиглий кекс посипати цукровою пудрою.