Буває так, що для окремих страв потрібні ті або інші частини м'яса. Наприклад, страви з голяшки у нас відразу асоціюються з заливним. І інші рецепти страв просто не приходять в голову. Пропонуємо сьогодні розширити кулінарні горизонти і приготувати ексклюзивну страву під незвичайною назвою - оссобуко. Оссобуко - це традиційна страва італійської кухні, що представляє собою тушковану телячу голяшку. Назва страви оссобуко означає буквально на італійській мові «дірява кістка», оскільки кістка разом з мозком є складовою частиною страви. Тобто голяшка нарізається шматками поперек товщиною близько 5 см. Страва здивує вас своїм незрівняним ні з чим смаком. Біле вино тільки підкреслить цю ексклюзивність.
На розігрітій сковорідці з вершковим маслом підсмажити нарізану на шматки голяшку з кожного боку по 5 хвилин.
Додати біле сухе вино, зменшити вогонь і уварювати, поки вина не стане в половину менше.
В іншій сковорідці на оливковій олії підсмажити цибулю і стебло селери. Додати овочі до м'яса.
У сковорідку до м'яса додати нарізані помідори і бульйон, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні півтори години.
Готову страву подавати з соусом, який утворився в процесі тушкування оссобуко.