Оссобуко
Кількість порцій - 3
Час приготування - 2 г

Оссобуко

Буває так, що для окремих страв потрібні ті або інші частини м'яса. Наприклад, страви з голяшки у нас відразу асоціюються з заливним. І інші рецепти страв просто не приходять в голову. Пропонуємо сьогодні розширити кулінарні горизонти і приготувати ексклюзивну страву під незвичайною назвою - оссобуко. Оссобуко - це традиційна страва італійської кухні, що представляє собою тушковану телячу голяшку. Назва страви оссобуко означає буквально на італійській мові «дірява кістка», оскільки кістка разом з мозком є складовою частиною страви. Тобто голяшка нарізається шматками поперек товщиною близько 5 см. Страва здивує вас своїм незрівняним ні з чим смаком. Біле вино тільки підкреслить цю ексклюзивність.

Інгредієнти

  • Яловича голяшка з кісткою - 1,5 кг.
  • Яловичий бульйон - 300 мл.
  • Помідори - 450 г.
  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Біле сухе вино - 300 мл.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Стебло селери - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    На розігрітій сковорідці з вершковим маслом підсмажити нарізану на шматки голяшку з кожного боку по 5 хвилин.

  • 02

    Додати біле сухе вино, зменшити вогонь і уварювати, поки вина не стане в половину менше.

  • 03

    В іншій сковорідці на оливковій олії підсмажити цибулю і стебло селери. Додати овочі до м'яса.

  • 04

    У сковорідку до м'яса додати нарізані помідори і бульйон, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні півтори години.

  • 05

    Готову страву подавати з соусом, який утворився в процесі тушкування оссобуко.