Гострий гарячий шоколад
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Гострий гарячий шоколад

Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.

Інгредієнти

  • Шоколад гіркий - 100 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Ваніль (стручок) - 0,5 шт.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Коньяк - 1 ст.л.
  • Цукор - за смаком
  • Какао-порошок - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.

  • 02

    Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.

  • 03

    Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.