Гострий соус із коріандром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Гострий соус із коріандром

При приготуванні цього соусу зазвичай використовується блендер, але якщо всі інгредієнти злегка збити виделкою, то зовні соус вийде більш мальовничим. Готується гострий соус всього 15 хвилин. З інгредієнтами і спеціями можна сміливо експериментувати. Замість лимона іноді використовують лайм. Рослинну олія замінюють оливковою або арахісовою. Але основним інгредієнтом залишається свіжий коріандр. Його пряний трохи різкуватий аромат зробить незабутнім будь-яку страву, до якої його подадуть. Соус добре поєднується з рибою, м'ясом і овочами, особливо якщо ті приготовлені на грилі або на пару. Крім цього, соус можна використовувати як маринад, особливо для морепродуктів.

Інгредієнти

  • Коріандр свіжий - 1 пучок
  • Лимонний сік - 50 мл.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Соус чилі - 1 ст. л.
  • Мед - 2 ч. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Свіжий коріандр промити під водою, а потім обірвати листя від стебел.

  • 02

    Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 03

    З половинки лимона зняти цедру, а потім видавити з нього сік.

  • 04

    Всі інгредієнти скласти в чашу для блендера і перебити все в однорідне пюре.