Салат-паста з огірка по-грецьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Салат-паста з огірка по-грецьки

До вашої уваги досить своєрідний, але смачний салат-паста. Він одночасно може бути і салатом і закускою, яку можна намастити на шматочки хліба (а користі додасться, якщо хліб буде цільнозерновий), підсушені тости або грінки, загорнути в лаваш (піту), наповнити ним тарталетки (на святах, особливо у форматі фуршет, така форма подачі салату буде дуже доречна). У салат можна додати протертий сир, але тоді пропорційно зменшити кількість сметани. Щодо сметани, то все-таки віддайте перевагу жирній сметані (близько 25%), інакше, з менш жирної, салат вийде трохи рідким. Прикрасити салат можна зеленню, оливкам, маслинами або скибочками огірка.

Інгредієнти

  • Сметана 25-30% - 250 г.
  • Огірки - 200 г.
  • Часник - 20 г.
  • Зелень - 50 г.
  • М'ята - 30 г.
  • Оливки - 100 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Огірки помити і очистити. Зелень помити і просушити. Часник очистити від лушпиння. Інгредієнти з'єднати в блендері і подрібнити (але не до однорідної маси, а шматочками).

  • 02

    Сметану збити міксером. Оливки нарізати дрібними шматочками.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Добре перемішати салат (до стану однорідної пасти) і охолодити.