Персиковий тарт татен
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Персиковий тарт татен

Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 80 г
  • Персики - 4 шт.
  • Тісто - 1 уп.
  • Цукор - 200 г
  • Вода - 200 мл
  • Яйце - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Форму змастити маслом.

  • 02

    Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.

  • 03

    Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.

  • 04

    Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.

  • 05

    Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.

  • 06

    Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.

  • 07

    Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.

  • 08

    Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.