Печінка - це дуже корисний і цінний продукт, що підвищує гемоглобін і поліпшує імунітет. Її обов'язково потрібно включати в свій раціон. Це рекомендація медиків і дієтологів. У запропонованому рецепті використовується теляча печінка. Вона м'якше, ніжніше і на смак приємніше, ніж яловича печінка. Колір - світло-коричневий. Телячу печінку, як втім і інші види печінки, не піддають тривалій термічній обробці, оскільки всі її корисні властивості зведуться до мінімуму. Особливість цієї страви бразильської кухні в тому, що печінку попередньо маринують протягом досить тривалого часу (8-10 годин). А сам процес приготування багато часу не займе.
Нарізати печінку тонкими шматочками, посолити і поперчити за смаком, залити вином, додати лимонний сік, додати також попередньо натерту цибулю, маринувати протягом 8-10 годин.
Розігріти сковороду з олією, викласти печінку і обсмажити. Потім влити маринад, додати лавровий лист і тушкувати ще протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. За хвилину до готовності додати банан, який до цього необхідно виделкою розім'яти. Додати лимонний сік в сковороду, перемішати.
Подавати відразу ж. Як гарнір використовується рис.