Абсолютна застільна класика - печінковий торт. Хто автор рецепта, що завоював таку неймовірну популярність, не відомо, але позмагатися з цією стравою за першість можуть хіба що салат олів'є та оселедець під шубою. Варіацій приготування цього несолодкого торта існує декілька: хтось готує його з курячої печінки - мовляв, так ніжніше, хтось не додає моркву і цибулю - і без того смачно, хтось замість борошна використовує манку... Варіантів - море, ми ж пропонуємо свій перевірений рецепт, який нас ще жодного разу не підвів!
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.
У рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості, додати моркву і обсмажити все до золотистого кольору.
Майонез викласти в глибоку тарілку, додати часник пропущений через часниковий прес, все перемішати і на деякий час покласти в холодильник.
Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнювач.
Додати яйця і перемішайте.
Влити молоко і ще раз перемішати до однорідного стану.
У цю масу просіяти борошно, посолити і ретельно перемішати (можна злегка збити за допомогою міксера), щоб не було грудочок.
У сковороді розігріти олію, влити один неповний ополоник печінкового тіста, рівномірно розподілити по сковороді, щоб вийшов млинець.
Обсмажити його приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.
Викласти цей млинець на тарілку, промастити часниковим майонезом і зверху нанести шар із смажених моркви та цибулі.
Таким чином спекти усі млинці, щоразу промащуючи їх майонезом і викладаючи шар моркви та цибулі. Останній шар промастити тільки майонезом.
Готовий торт можна посипати нарізаною зеленню, подрібненим жовтком, дрібно нарізаним солодким перцем. Дати торту трохи настоятися і подавати, він добре смакує як в теплому, так і в холодному вигляді.