Печінковий торт
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Печінковий торт

Абсолютна застільна класика - печінковий торт. Хто автор рецепта, що завоював таку неймовірну популярність, не відомо, але позмагатися з цією стравою за першість можуть хіба що салат олів'є та оселедець під шубою. Варіацій приготування цього несолодкого торта існує декілька: хтось готує його з курячої печінки - мовляв, так ніжніше, хтось не додає моркву і цибулю - і без того смачно, хтось замість борошна використовує манку... Варіантів - море, ми ж пропонуємо свій перевірений рецепт, який нас ще жодного разу не підвів!

Інгредієнти

  • Яловича печінка - 700 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 100 мл
  • Борошно - 100 г
  • Цибуля - 200 г
  • Морква - 200 г
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія для підсмажування - 6 ст.л.
  • Майонез - 200 г
  • Сіль - за смаком
  • Зелень за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.

  • 02

    У рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості, додати моркву і обсмажити все до золотистого кольору.

  • 03

    Майонез викласти в глибоку тарілку, додати часник пропущений через часниковий прес, все перемішати і на деякий час покласти в холодильник.

  • 04

    Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнювач.

  • 05

    Додати яйця і перемішайте.

  • 06

    Влити молоко і ще раз перемішати до однорідного стану.

  • 07

    У цю масу просіяти борошно, посолити і ретельно перемішати (можна злегка збити за допомогою міксера), щоб не було грудочок.

  • 08

    У сковороді розігріти олію, влити один неповний ополоник печінкового тіста, рівномірно розподілити по сковороді, щоб вийшов млинець.

  • 09

    Обсмажити його приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

  • 10

    Викласти цей млинець на тарілку, промастити часниковим майонезом і зверху нанести шар із смажених моркви та цибулі.

  • 11

    Таким чином спекти усі млинці, щоразу промащуючи їх майонезом і викладаючи шар моркви та цибулі. Останній шар промастити тільки майонезом.

  • 12

    Готовий торт можна посипати нарізаною зеленню, подрібненим жовтком, дрібно нарізаним солодким перцем. Дати торту трохи настоятися і подавати, він добре смакує як в теплому, так і в холодному вигляді.