Пельмені з лососем і судаком
Кількість порцій - 5
Час приготування - 35 хв

Пельмені з лососем і судаком

У вікіпедії дається таке визначення пельменів: страва у вигляді відварених виробів із прісного тіста з начинкою з рубленого м'яса або риби. Насправді пельмені можна приготувати з різними начинками. Кожен може підібрати начинку за своїм смаком. При цьому класика жанру - це, звичайно, пельмені з начинкою з рубленого м'яса (фаршу). Запропонований варіант - пельмені з лососем і судаком. Подаються відварені в підсоленій воді пельмені в гарячому рибному бульйоні, звареному з голів, хвостів і кісток, які залишилися після розбирання риби. Пельмені можна приготувати і про запас, зберігати замороженими, дістати з морозилки і приготувати безпосередньо перед вживанням. Дуже зручно!

Інгредієнти

  • Тісто (не листкове) - 400 г.
  • Олія оливкова - 0,25 ст. л.
  • Судак (філе) - 150 г.
  • Лосось - 500 г.
  • Вершки 38% - 50 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Кріп - 2 стеблі
  • Морква - 15 г.
  • Цибуля-порей - 10 г.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Перець чорний горошком - 2 г.
  • Сіль - 35 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Обробити рибу, витягнути кістки, філе нарізати маленькими кубиками. З голів, хвостів і кісток зварити бульйон, в якому будуть подаватися пельмені.

  • 02

    Субпродукти покласти в каструлю з холодною водою. Нарізати ріпчасту цибулю, цибулю-порей, моркву і подрібнити часник. Додати нарізані овочі в каструлю з рибою. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і перець за смаком, довести до кипіння, після зменшити вогонь до мінімуму. Варити рибний бульйон протягом 5 годин.

  • 03

    Для приготування начинки, до нарізаного філе, додати білки заздалегідь відварених яєць, 10 г. обсмаженої цибулі, влити вершки, оливкову олію, додати 2 гілочки кропу. Додати сіль і перець за смаком, ретельно все перемішати.

  • 04

    Тісто розкачати до товщини 1-2 мм., вирізати кружальця для пельменів з допомогою склянки. У центр кожного кружечка викласти начинку, згорнути навпіл, защипнути краї. Відварити пельмені в підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа, а також 2 розчавленими зубчиками часнику і 3 гілочками кропу, протягом 5-6 хвилин.

  • 05

    Подавати пельмені в гарячому бульйоні, прикрасити зверху зеленню і тонкими скибочками часнику.