У вікіпедії дається таке визначення пельменів: страва у вигляді відварених виробів із прісного тіста з начинкою з рубленого м'яса або риби. Насправді пельмені можна приготувати з різними начинками. Кожен може підібрати начинку за своїм смаком. При цьому класика жанру - це, звичайно, пельмені з начинкою з рубленого м'яса (фаршу). Запропонований варіант - пельмені з лососем і судаком. Подаються відварені в підсоленій воді пельмені в гарячому рибному бульйоні, звареному з голів, хвостів і кісток, які залишилися після розбирання риби. Пельмені можна приготувати і про запас, зберігати замороженими, дістати з морозилки і приготувати безпосередньо перед вживанням. Дуже зручно!
Обробити рибу, витягнути кістки, філе нарізати маленькими кубиками. З голів, хвостів і кісток зварити бульйон, в якому будуть подаватися пельмені.
Субпродукти покласти в каструлю з холодною водою. Нарізати ріпчасту цибулю, цибулю-порей, моркву і подрібнити часник. Додати нарізані овочі в каструлю з рибою. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і перець за смаком, довести до кипіння, після зменшити вогонь до мінімуму. Варити рибний бульйон протягом 5 годин.
Для приготування начинки, до нарізаного філе, додати білки заздалегідь відварених яєць, 10 г. обсмаженої цибулі, влити вершки, оливкову олію, додати 2 гілочки кропу. Додати сіль і перець за смаком, ретельно все перемішати.
Тісто розкачати до товщини 1-2 мм., вирізати кружальця для пельменів з допомогою склянки. У центр кожного кружечка викласти начинку, згорнути навпіл, защипнути краї. Відварити пельмені в підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа, а також 2 розчавленими зубчиками часнику і 3 гілочками кропу, протягом 5-6 хвилин.
Подавати пельмені в гарячому бульйоні, прикрасити зверху зеленню і тонкими скибочками часнику.