Пельмені запечені
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Пельмені запечені

Пельмені - затребувана страва в раціоні будь-якої сім'ї. Їх традиційний варіант приготування - просто відварити в підсоленій воді. Але крім цього звичного способу приготування пельменів існують і інші. Пельмені можна смажити, варити на пару, тушкувати в горщиках і запікати. У цьому рецепті пропонується запекти пельмені в духовці. Пельмені за цим рецептом попередньо не відварюються, тому сметанний соус, в якому Ви будете їх запікати, повинен покривати пельмені повністю. Посипаний зверху тертий сир забезпечить наявність апетитної скоринки. Запіканка з пельменями виходить дуже смачною і ситною і можливо стане Вашим улюбленим способом приготування пельменів.

Інгредієнти

  • Пельмені заморожені - 500 г.
  • Сметана - 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Майонез - 100 мл.
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Масло вершкове - 2 ч. л.
  • Кріп - 1 пучок
  • Сир вершковий - 100 г.
  • Спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, викласти цибулю, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.

  • 02

    У мисці змішати майонез, сметану і спеції за смаком і бажанням, додати в миску обсмажену цибулю. Перемішати.

  • 03

    Подрібнити кріп, додати в сметанний соус. Суміш повинна бути не надто густою, при необхідності додати трохи води.

  • 04

    У форму для запікання викласти лаврові листи, викласти зверху в один шар пельмені, залити соусом. Пельмені повинні бути покриті повністю соусом, посипати зверху тертим сиром.

  • 05

    Поставити форму в попередньо розігріту до температури 200-220ºС духовку на 25-30 хвилин до готовності.