Горбуша, запечена в духовці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Горбуша, запечена в духовці

Перед вами рецепт горбуші, запеченої в духовці з томатною пастою і овочами. Це зовсім не складне, але оригінальне блюдо з пікантним смаком. Горбуша, приготована таким чином виходить неймовірно ніжна і не суха. Для томатного соусу в даному рецепті рекомендується брати рідку томатну пасту. Якщо ж у вас вона густа, то розбавте її водою. Якщо ж навпаки ви взяли аж надто рідку пасту, то можете додати буквально одну чайну ложку просіяного борошна і тоді соус загусне. Рибу можна використовувати також лосось і форель (або менш жирні сорти, якщо ви дотримуєтеся дієти), а крім помідорів непогано підійде солодкий перець. Подавати горбушу, запечену в духовці можна як окрему страву або ж з гарніром (наприклад рис або картопляне пюре).

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 20 г
  • Горбуша (або лосось) - 400 г
  • Цибуля - 100 г
  • Паста томатна - 100 г
  • Помідори - 220 г
  • Цукор - 5 г
  • Сіль - за смаком
  • Часник - 1 зуб.

Етапи приготування

  • 01

    З стейків горбуші видалити всі кістки і розрізати стейки на половинки. На пласку тарілку просіяти борошно і сіль. Сковорідку з олією розігріти. Кожну половинку обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки.

  • 02

    Помідори помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і подрібнити. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю і часник кілька хвилин.

  • 03

    Додати в сковороду томатну пасту, сіль, цукор, помідори. Тушкувати кілька хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.

  • 04

    У форму або індивідуальні формочки для запікання в духовці викласти рибу і залити її соусом. Запікати близько 20 хвилин. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню.