Пиріг з інжиром, віскі і горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 15 хв

Пиріг з інжиром, віскі і горіхами

У запропонованому рецепті використовується сушений інжир. Треба відзначити, що сушений інжир тривалий час зберігає свої корисні властивості. Якщо хочете зменшити час його варіння, інжир потрібно попередньо замочити на ніч і відварити до м'якості в тій же воді. Кількість води обумовлюється в рецепті. Готовому пирогу потрібно дати час для охолодження, при цьому не виймати його з форми. За допомогою тонкого ножа пиріг відокремити від стінок, накривши тарілкою, перевернути і обережно витягти з форми, а потім, накривши іншою тарілкою, перевернути ще раз. Хочете, щоб Ваш пиріг став ще смачніше? Приготуйте його заздалегідь і помістіть в герметичний контейнер на один день при кімнатній температурі.

Інгредієнти

  • Інжир - 150 г.
  • Вода - 170 мл.
  • Віскі - 1,5 ст. л.
  • Екстракт ванільний - за смаком
  • Борошно пшеничне - за смаком
  • Пекарський порошок - 0,5 ч. л.
  • Сода - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кориця мелена - за смаком
  • Горіх мускатний - за смаком
  • Фундук - 6,5 ст. л.
  • Цукор коричневий - 6,5 ст. л.
  • Олія рослинна - 3,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити інжир в каструлі з киплячою водою протягом 35-40 хвилин, при закритій кришці. Перекласти в блендер, додати до інжиру віскі і ваніль. Збити до однорідної маси.

  • 02

    Духовку розігріти до температури 175°C, висипати горіхи на деко, поставити деко в духовку на 8-10 хвилин. Витягнути із духовки, остудити, подрібнити великими шматочками.

  • 03

    У мисці змішати борошно і пекарський порошок, додати сіль, соду, корицю і мускатний горіх.

  • 04

    Збити міксером суміш цукру, вершкового масла і яєць, протягом 3 хвилин.

  • 05

    Додати в масляну суміш подрібнений інжир, поступово додавати борошняну суміш, не перестаючи збивати, замісити тісто.

  • 06

    Додати в тісто дрібно нарізані горіхи, викласти суміш у змащену форму для випікання, поставити в духовку на 75 хвилин.