Картопляно-м'ясний пиріг в сметанному тісті
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Картопляно-м'ясний пиріг в сметанному тісті

Якщо вам подобається різна випічка, вироби з тіста, тоді наш наступний рецепт для вас. Це несолодкий пиріг із картоплі і м'яса. Завдяки своїм інгредієнтам пиріг виходить досить поживним, і його цілком можна подавати як основну страву. М'ясо і картопля роблять страву досить самостійною. А сметана надає йому певну ніжність. Тобто, до нього досить зробити легкий салат - і ваш вечеря або обід готові. Ви можете зробити цей пиріг навіть для невеликого свята, і ваші гості будуть у захваті від простого, але смачного пирога із м'ясом і картоплею. Він надовго залишиться у пам'яті всіх, хто з'їсть хоч маленький шматочок вашого творіння.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 50 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Сода - 3 г.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Баранина - 450 г.
  • Цибуля - 120 г.
  • Кмин - 3 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Картопля - 220 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло розтопити. Змішати масло, сметану, яйце, сіль і соду. Борошно просіяти і потроху додати в тісто. Замісити м'яке тісто і розділити на 2 частини (одна більша, інша трохи менша). Накрити тісто харчовою плівкою і залишити мінімум на 30 хвилин.

  • 02

    Духовку розігріти до 190°C. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Картоплю і м'ясо помити, очистити, нарізати кубиками. Додати сіль і спеції.

  • 03

    Тісто розкачати. Форму присипати борошном і викласти на нього тісто, а потім начинку. Зверху викласти другий пласт тіста і закріпити краї. Яйце трохи збити і змастити ним пиріг. Зробити невеликі надрізи і поставити в духовку. Випікати близько 40-50 хвилин.