Картопляні пиріжки з грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Картопляні пиріжки з грибами

Напевно, у кожного з нас пиріжки з картоплею та грибами асоціюються з дитинством, коли бабуся так уміло готувала їх, і здавалося, що нічого смачнішого на світі не буває. Тепер ви можете себе балувати такими пиріжками хоч щодня. Тим більше, що для таких пиріжків не треба навіть ліпити тісто! Ви просто "ховаєте" гриби в картоплю. Чимось цей рецепт нагадує зрази, але все таки це картопляні пиріжки. У цій страві і картопля-пюре, і гриби. Ну чим не повноцінна страва? Покладіть на тарілку кілька пиріжків і поріжте до них будь-які овочі - і ось вже ваша смачна незвичайна вечеря готова. Кличте швидше всіх до столу!

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Гриби - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 120 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сухарі панірувальні - 50 г.
  • Олія рослинна - 30 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити і очистити картоплю. Розім'яти картоплю в пюре. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    Гриби помити і нарізати кубиками. Розігріти невелику кількість олії у сковороді і обсмажити гриби. Додати до грибів цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Яйце збити з сіллю.

  • 03

    Взяти трохи пюре, зробити з нього корж, покласти в центр начику і краї зліпити. Зробити так з усім тістом. Змастити пиріжки яйцем, обваляти в сухарях. Обсмажити пиріжки на сковороді.