Гарбузова запіканка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Гарбузова запіканка

Як же чудово, що золота осінь дарує нам багатий урожай чудових овочів. Одним з найцінніших дарів осені є гарбуз – корисний, багатий вітамінами продукт, з якого можна приготувати багато смачних страв. Пропонований рецепт запіканки, як Ви здогадалися, теж з гарбуза, точніше з гарбузового пюре, яке складе прекрасну компанію ароматному сиру і свіжій зелені. Така яскрава запіканочка – кращий спосіб урізноманітнити свій звичайний сніданок в холодний осінній день, адже вона одним своїм виглядом і настрій підніме, і енергією зарядить. А якщо додасте в неї не менш корисний і натуральний продукт – знежирений кисломолочний сир, то отримаєте цікаву страву з ніжним смаком для Ваших дітей.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 700 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 20 мл
  • Сир - 100 г
  • Петрушка - 20 г
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. Зварити гарбуз у підсоленій воді до м'якості. Подрібнити його блендером до стану пюре.

  • 02

    Духовку розігріти до 175 градусів. Яйця розбити, відокремити жовтки від білків. Додати в гарбузове пюре 2 жовтки і ретельно перемішати. Збити 2 білки до стану піни і додати в суміш, обережно перемішати.

  • 03

    Цибулю і петрушку помити, дрібно нарізати. Сир натерти на крупній тертці. Змастити форму для запікання олією і помістити в неї гарбузово-яєчну суміш. Зверху посипати цибулею, тертим сиром і петрушкою. Помістити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.