Гарбуз із м'ясом і помідорами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Гарбуз із м'ясом і помідорами

Гарбуз, як харчовий продукт давно вживається в їжу. Його запікають з овочами, додають у десерти. Гарбуз також включають в якості інгредієнта в різні страви з м'яса. Ось і сьогодні ми вам пропонуємо приготувати гарбуз із м'ясом і помідорами. Гарбуз - це надзвичайно корисний продукт. При зовсім невисокій калорійності вітамінів та поживних речовин у ньому стільки, що він прекрасно підходить для дієтичного харчування. Гарбуз багатий вітамінами, які допоможуть впоратися з втомою, дратівливістю і безсонням, позбавлять від прищів, зроблять волосся пишним, а нігті міцними. Гарбуз також корисний при залізодефіцитній анемії, бо містить комплекс мінеральних речовин, що беруть участь у кровотворенні.

Інгредієнти

  • М'ясо - 1 кг.
  • Гарбуз (середній) - 1 шт.
  • Рис - 150 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Вершкове масло - за смаком
  • Помідори - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сметана - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати дрібними шматочками, залити водою, щоб м'ясо було злегка вкрите. Тушкувати на слабкому вогні до готовності.

  • 02

    Рис відварити до напівготовності. Дрібно нарізати цибулю і пасерувати в олії. Гарбуз очистити і нарізати тонкими скибочками.

  • 03

    Готове м'ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити і посолити за смаком.

  • 04

    У глибоку сковороду, змащену маслом, покласти шар гарбуза, потім м'ясо з рисом, знову шар гарбуза, зверху розкласти кружальцями помідори по всій поверхні, влити трохи окропу і тушкувати в духовці під кришкою до готовності гарбуза.

  • 05

    При подачі на стіл прикрасити кожну порцію свіжою зеленню і сметаною.