Гарбуз, як харчовий продукт давно вживається в їжу. Його запікають з овочами, додають у десерти. Гарбуз також включають в якості інгредієнта в різні страви з м'яса. Ось і сьогодні ми вам пропонуємо приготувати гарбуз із м'ясом і помідорами. Гарбуз - це надзвичайно корисний продукт. При зовсім невисокій калорійності вітамінів та поживних речовин у ньому стільки, що він прекрасно підходить для дієтичного харчування. Гарбуз багатий вітамінами, які допоможуть впоратися з втомою, дратівливістю і безсонням, позбавлять від прищів, зроблять волосся пишним, а нігті міцними. Гарбуз також корисний при залізодефіцитній анемії, бо містить комплекс мінеральних речовин, що беруть участь у кровотворенні.
М'ясо нарізати дрібними шматочками, залити водою, щоб м'ясо було злегка вкрите. Тушкувати на слабкому вогні до готовності.
Рис відварити до напівготовності. Дрібно нарізати цибулю і пасерувати в олії. Гарбуз очистити і нарізати тонкими скибочками.
Готове м'ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити і посолити за смаком.
У глибоку сковороду, змащену маслом, покласти шар гарбуза, потім м'ясо з рисом, знову шар гарбуза, зверху розкласти кружальцями помідори по всій поверхні, влити трохи окропу і тушкувати в духовці під кришкою до готовності гарбуза.
При подачі на стіл прикрасити кожну порцію свіжою зеленню і сметаною.