Смажена картопля із грибами у вершках
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Смажена картопля із грибами у вершках

Проста і всім відома страва з картоплі та грибів. Але якщо вона проста, це зовсім не означає, що вона не смачна. Навпаки, ви приємно здивуєтеся її смаку і аромату. Якщо додати приправ за своїм бажанням, то вийде ще більш насичений смак і запах. Ви запросто можете перетворити звичайну сімейну вечерю на маленьке свято завдяки цій страві. Гриби надають особливого смаку, цибуля робить страву більш соковитою, а вершки - м'якою і ніжною. До такої страви підійде будь-який легкий овочевий салат на швидку руку - і ваша вечеря вже не така одноманітна. Приготуйте смажену картоплю із грибами у вершках і ви отримаєте море задоволення і позитивного настрою.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Гриби - 350 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Вершки - 200 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби помити, нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Картоплю очистити і нарізати соломкою або скибочками.

  • 02

    Сковороду з рослинною олією розігріти і обсмажити гриби (близько 15 хвилин). Окремо до золотистого кольору обсмажити картоплю (під кришкою). Потім (хвилин через 10) додати цибулю і обсмажити протягом декількох хвилин. Потім додати гриби і тушкувати.

  • 03

    Додати до овочів гриби і кілька хвилин тушкувати. Залити в сковороду вершки і готувати близько 5-7 хвилин, помішуючи. Подавати страву гарячою.